top of page

Πότε χρειάζεται η ψυχοθεραπευτική φροντίδα

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που μπορεί να αισθάνεσαι χαμένος, και να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις ξανά και προς ποια κατεύθυνση να πορευτείς.


Υπάρχουν επίσης περίοδοι που αλλάζουν τα δεδομένα ζωής και δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς στην νέα κατάσταση.


Πολλές φορές θέλοντας να ικανοποιήσεις τους άλλους και τις ανάγκες τους, ανακαλύπτεις ότι έχεις αφήσει ακάλυπτες τις δικές σου και δεν ξέρεις πως να ισσοροπήσεις ανάμεσα στα δύο. Πολλές φορές νιώθεις μπερδεμένος με το ποιά είναι η πραγματική σου ανάγκη και επιθυμία.


Υπάρχουν επίσης στιγμές που αρχίζουν να εμφανίζονται ανησυχίες, πανικός, η αίσθηση ασφυξίας, καταπίεσης και δεν ξέρεις το γιατί.


Υπάρχουν πρωινά που σηκώνεσαι και νιώθεις να πλημμυρίζεις από σκέψεις που σε κάνουν να υποφέρεις και δημιουργούν ανησυχία, σύγχυση και αγωνία.


Υπάρχουν στιγμές που η ζωή σε βάζει μπροστά σε σημαντικές περιστάσεις ή γεγονότα, ανεργία , ιατρικές καταστάσεις, πένθος, όπου νιώθεις αδύναμος νανταπεξέλθεις .


Μερικές καταστάσεις νιώθεις ότι είναι δυσάρεστες και ριψοκίνδυνες για σένα όμως δεν βρίσκεις την δύναμη να προχωρήσεις και να κάνεις αλλαγές γιατί φοβάσαι.


Ολα αυτά είναι ανθρώπινες καταστάσεις που χρειάζεται να δίνουμε την ευκαιρία για αυτοφροντίδα μέσα από την ψυχοθεραπεία. Να μπορούμε να συνδεόμαστε με τις εσωτερικές πηγές και να αυξάνουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα.


bottom of page